Hem / Gör det själv / Måla / Hur måla fasad / Hur måla trähus

Hur måla trähus

– så får du ett resultat som håller år efter år!

 

Gör rätt från början! Här får du en steg-för-steg-guide. Använd produkter som fungerar perfekt ihop: rätt impregnering, rätt grundfärg och rätt färdigmålningsfärg. För att göra det riktigt enkelt för dig, finns det färdiga system från Nordsjö. Kom till oss i butiken, så visar vi dig vad som är bäst för just ditt hus.

 

  1. Börja med att se till så att fasaden är ren från mögel, pollen och annan ytbeläggning. Original Hustvätt hjälper dig att lyckas. Om ytan tidigare varit målad rekommenderas även en tvätt med Original Målartvätt.

  2. Om fasaden varit målad tidigare så behöver du skrapa eller slipa bort löst sittande färg och gråträ från ytan. Impregnera sedan trärena ytor med Tinova Wood Base Oil, för att skydda mot fuktangrepp och sprickor.

  3. Om du ska måla nytt trä är det viktigt att impregnera utsatta delar av fasaden, som till exempel ändträ. Använd Tinova Wood Base Oil. För att uppnå bästa resultat rekommenderas att du impregnerar hela ytan.

  4. Sedan behöver du stryka grundfärg på ytor som är impregenerade och trärena. Välj Tinova Primer Exterior. Den motverkar fuktangrepp och ger underlaget en jämn yta, för ett slutresultat utan skiftningar.

  5. Måla fasaden två gånger med One Supertech.

Njut av slutresultatet. År efter år.